8 de febrero de 2006

Remuntant el Mekong cap a Angkor, la ciutat dels temples (Cambodja)












Seguim gaudint, i ara una miqueta, nomes una miqueta mes tranquils, per les carreteretes del delta. Sense pensar-hi gaire ens hem arribat a Chau Doc, a la frontera amb Cambodja. Ara cal decidir, i la opcio de tornar cap a Saigon no ens agrada. L'alternativa es clara; ens anem cap a Cambodja!! el folleti que ens va caure a les mans a la guesthouse de Chau Doc ens ho posava encara mes facil, remuntar el riu Mekong en vaixell fins a Siem Reap (Angkor), la ciutat dels temples.




Un viatge riu amunt, per aquestes contrades i amb aquests mitjans de transport no es qualsevol cosa, creuar la frontera tambe te el seu que. El primer vaixell fins a Phnom Penh, capital del pais, va ser molt lent, es va fer tard i al fer-se fosc ens va deixar a casi 100 km de la city, ens van fer agafar un minibus, a dins tots els passatgers, equipatges, motxilles i com no....les bicicletes. Una llauna de sardines a altes velocitats i de nit per carrteres de sorra i plenes de forats, quina por!
Una curta nit dins el caos de Phnom Penh i de bon mati Sant tornem-hi amb un altre vaixell Mekong amunt, a nosaltres no ens va tocar empenyer el vaixell, com ens han explicat altres viatgers que van haber de fer-ho, hi ha llocs que el nivell de l'aigua, en aquesta epoca seca, es molt baix, i al vaixell tambe toca treballar.


Arribem a Siem Reap, als temples d'Angkor, una de les meravelles arquitectoniques e historiques del mon: l'esplendor de l'imperi Khmer entre els segles X i XII d.c., un conjunt de temples i palaus d'aquella epoca perduts al mig de una basta extensio de jungla. Al.lucinant! La historia continua......