20 de febrero de 2006

OW KHON CAMBODJA



Segons una llegenda, que expliquen els bicicletos a la seva web, el regne de Kambuja, el dels fills de Kambu, el fundador del pais, va sorgir de les aigues com a paga per la unio entre un indi Brahman, Kaundiya, i una princesa filla d'un drac rei que habitava a les aigues d'un inmens llac.Quan l'indi navegava pel llac i va veure a la princesa li va llencar una fletxa amb la que la enamora perdudament. El drac sogre va fer sorgir la terra a la que anomenaria Cambodja oferint-los aquest nou regne com a regal de noces.
La terra dels khemers ens mostra la seva bellesa pero alhora la seva enorme pobresa, al ser un pais molt castigat per guerres i tirants genocides. Els efectes de les mines antipersones es deixen veure a la poblacio pero tambe es veu unes persones amb ganes de coneixer els extrangers i practicar el seu angles basic (algo mes basic que el nostre): Hello....what's the name? les paraules mes sentides al llarg d'aquests quasi 800 km que portem pedalats per aquestes terres camboyanes.
Hello...what's the name?
No tot han estat flors i violes, hem menjat mes pols que arros....i hem conegut de veritat al senyor Lorenzo Torrija. Mes morenos i amb l'energia del suc de canya de sucre ens despedim de Cambodja i tornem cap a les terres del Vietcong.
Adeu Cambodja